Voorschoolse opvang en naschoolse opvang

The Cinemakids heeft bij een aantal vestigingen voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Bij de voor- en buitenschoolse opvang geldt dat The Cinemakids ook tijdens schoolvakanties geopend is, behalve tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Dit geeft u de mogelijkheid om uw kind dan, op zijn of haar vaste dagen, hele dagen onder te brengen.

Alle pedagogische medewerksters hebben minimaal een MBO opleiding en de meeste werken langer dan 10 jaar bij The Cinemakids.

Vervoer

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar worden van school te voet of met The Cinemakids bussen/auto’s door onze pedagogische medewerksters opgehaald. Dit is afhankelijk van de afstand en gebeurt in overleg met de ouders. De jongste kinderen tot groep 3 die net op school zijn, worden bij hun klas opgehaald.

Activiteitenpand​

Na school worden de kinderen bij The Cinemakids opgevangen door de leidsters. Er wordt tijd en aandacht besteed aan de belevingen van die dag op school. Op woensdagmiddag en tijdens vakantie- en studiedagen wordt er voor de lunch gezorgd. Naarmate kinderen ouder worden, hebben ze meer behoefte om met leeftijdsgenoten te spelen. Hier krijgen ze alle ruimte voor. De leidsters doen veel  activiteiten met de kinderen die aansluiten bij hun leeftijd en belangstelling zoals (voor)lezen, spelletjes, knutselen, sporten, koken en toneelspelen. De kinderen kunnen met of zonder begeleiding huiswerk maken. In Almere Stad hebben wij tevens huiswerkbegeleiding.

Huiswerkbegeleiding

Voor middelbare scholieren van 11 t/m 17 jaar speciale huiswerkbegeleiding;